Annons
Annons

Make up skola- concealer och puder


 

Dags för lite make up skola igen 🙂

Concealer är en viktig del i din bas. Har jag super super duper bråttom en dag och faktiskt inte hinner lägga en ordentligt foundation täcker jag åtminstone mörka ringar under ögonen och lite annat innan jag drar.

Annons

Din foundation är inte till för att täcka saker i ditt ansikte utan för att jämna ut hudtonen. Täcker gör du efteråt med en concealer. Jag föredrar att jobba med concealer i tub istället för stick.

Lägg alltid foundation först och använd concealer sist.

Täck alltid det mörka under ögonen. Ha även concealer runt näsvingarna, det lyfter upp det området som annars kan se lite insjunket ut. Även en liten dutt concealer på hakan lyfter upp ansiktet. Concealer kan också användas som en naturlig highlighter under ögonbrynen. Se till att tona ordentligt så att det inte finns några kanter kvar. Ha som regel att det inte ska synas var du har börjat applicera produkten eller var den slutar.

Ytliga blodkärl och blemmor täcks också med concealer.

Lika som foundation rekommenderar jag att du investerar i en riktigt ljus concealer och en mörkare och sedan blandar dessa efter behov. Den ljusa passar bra under ögonen men för att täcka något på tex kinderna kan du behöver en mörkare.

Puder finns i fast form eller som löspuder och du avgör själv vad du gillar bäst. Om du applicerar foundation på morgonen och vill att det ska sitta hela dagen gör du bäst i att trycka på löspuder med hjälp av en puderpuff och sedan borsta bort överflödet med en stor puderborste. Sedan kan du ha ett puder i fast form i väskan för att bättra på under dagen.

Privat använder jag väldigt lite puder. Oftast räcker det med endast foundation för mig eftersom min hud brukar hålla sig relativt matt. Vill jag att sminket ska sitta lite bättre en dag så lägger jag på lite puder.

Hoppas att du känner att du har lärt dig nåt från dagens sminklektion 🙂 Skriv gärna en kommentar om det är något som du tycker saknas eller om det är något särskilt som du vill att jag ska skriva om.

Ha en härlig dag!

(0)
(0)
9 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar