Annons
Annons

Make up skola- rouge


 

Det har blivit dags igen för en ny lektion i min sminkskola! Den här gången ska jag lära dig mer om rouge.

Rouge finns både i krämform och som puder-rouge. Här finns en enkel regel att komma ihåg: puder på puder och kräm på kräm. Det betyder att ditt krämrouge ska appliceras direkt på din foundation och ditt puder-rouge ska appliceras ovanpå puder- du behöver alltså pudra efter att du har lagt på din foundation.

Annons

Om du använder krämrouge utan att använda foundation behöver du först smörja in kinderna ordentligt. Det är extra viktigt att underlaget är jämnfuktigt när du applicerar krämrouge.  Och kom ihåg en sak: Krämrouge är INTE svårt 🙂

Ta en dutt rouge med fingret och sätt det precis under kindbenet. Tona därefter ut rouget åt sidorna, bakåt och lite uppåt i en rund form.

Puderrouge applicerar du bäst genom att sätta penseln ( med rouge på ) mitt på kinden direkt under kindbenet och sedan borsta åt sidorna och eftersträva en rund form.

Rouge ska sitta mitt på kinden och alltså vara rund i formen. Du ska försöka eftersträva den look som du får efter att ha varit ute en dag när det är lite kallt. Rouge ska alltså INTE sitta som ett streck på kindbenet.

Investera gärna i en riktigt rougepensel istället för att använda den platta lilla borsten som ibland följer med rouge-förpackningen.

Om du är brun eller om din hy är olivfärgad, mörkare eller gulbaserad passar du med fördel i aprikosfärgat rouge.

Den blekare svenska hyn passar bättre i rosa och rödaktiga rouge-nyanser. Tycker jag alltså 🙂

Lycka till!

 

 

Den här mejken har jag gjort. Här ser du tydligt var rouget ska sitta. Fint va?

(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar