Annons
Annons

Make up tips för de liiiite äldre


 

I går jobbade jag med fem modeller som alla var mellan 40 och 50 år.

Det är lite skillnad att mejka dem och jag måste tänka på helt andra saker än när jag jobbar med yngre modeller.

Fast det är förstås också roligt- bara på ett annat sätt!

Annons

När du blir äldre tappar huden sin naturliga glans och huden ser lätt grå och trist ut. Därför är ett bra tips att lägga en primer med glow i och använda en foundation med samma effekt.

Jag valde att jobba med lumi primer och lumi foundation från LÓréal på alla modeller igår.

Om du vill göra en eyeliner, ett sotat öga eller något annat som markerar ögonen kan du gärna göra en kajallinje på insidan av ögonlocket. Alltså på samma sätt som du kan lägga en kajallinje innanför den nedre fransraden för att göra ögat intensivt gör du på samma sätt under ögats övre fransrad.

Ett annat tips är att alltid använda så lätta produkter på huden som möjligt för att undvika att de lägger sig i fina linjer.

Och till sist ett tips om gratis ansiktslyft; noppa brynen och lägg en ljus concealer som en matt highlighter precis under när du är klar!

Här har jag gjort en smokey eye look. Tänk på att undvika skimrande skuggor när du närmar dig 40 års åldern. De framhäver gärna de fina linjer som du nog helst vill undvika. Jobba istället med matta skuggor. Här har jag använt den matta skuggan Color infallible ultimate black från LÓréal.

Våga dig på make up som syns! Gör till exempel en riktigt kraftig eyeliner som du kombinerar med en beige läpp. Eller en starkt färgad läpp till kanske?

Här har jag ändå valt att jobba med en skimrande skugga och det funkar om du inte lägger den hela vägen upp till ögonbrynet. Den skimrande guldskuggan ligger under globlinjen- som jag har markerat med en brun skugga. Över den har jag ljusat upp området under ögonbrynet med en matt beige skugga. Närmast fransarna markerade jag hela ögat med en tunn kajallinje som jag tonade med en svart matt ögonskugga.

Det var en rolig dag! Här är jag och världens gulligaste Anna från LÓréal 🙂

Och som sig bör avslutades den trevliga arbetsdagen med ett glas rosa champagne!

(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar